Terug naar de oorsprong


''Stel, je grootouders besluiten vanuit Gelderland een nieuwe toekomst op te bouwen en verhuizen met hun kinderen naar Vledderveen in Drenthe om een boerderij te pachten van de Stichting Maatschappij van Weldadigheid. Een grote stap in die tijd. Een kolonieboerderij, gebouwd tussen 1920 en 1925, voor de opleiding van kolonistenkinderen tot boer. Stiekem droom je ook over een leven in deze omgeving. Als dan ook je zoon nog gaat studeren aan de tuinbouwschool in Frederiksoord wordt de aantrekkingskracht steeds groter. En niet alleen voor jou maar ook je vrouw weet je te enthousiasmeren. Tijdens een van de vele bezoeken aan deze prachtige omgeving stuit je op een prachtig postkantoor, later een voormalige onderwijzerswoning, zelfs een mooie kavel wordt meerdere malen opgezocht en stiekum al ingevuld met de bouw van een kolonieachtige woning. Misschien met een aanbouw om ook gasten mee te laten genieten. Misschien tijd om de mooie boerderij in Jonkersvaart eerst maar eens te verkopen. Onverwacht komt er een groepsaccomodatie op je pad, grenzend aan bos, es en een prachtig brinkdorp. Je ziet jezelf er zitten, uitkijkend over de es. En wat doe je dan? Je besluit net als je grootouders er voor te gaan en pakt je biezen.''

 

Ik, Anita, heb het hierboven over mijn echtgenoot Gert en over onze nieuwe woonbestemming aan de Lange Wandenweg 2 te Vledder. 

We waren “direct verkocht”. Op het landgoed stond een groepsaccomodatie met daarachter een prachtige vijver. Mooier dan dit wordt het niet, dachten we toen we er samen rond liepen. Buitenleven, de stilte, het bos, de es, de geschiedenis alles viel op zijn plaats.

 

Na een interne verbouwing heeft de groepsaccomodatie plaatsgemaakt voor een woning met daarnaast een gastenverblijf met 4 sfeervolle gastenkamers. Gasten kunnen hier genieten van de rust, wandelen, fietsen, kennismaken met het unieke cultureel erfgoed van de Maatschappij van Weldadigheid en andere gasten ontmoeten. 

 

 

 Bent u nieuwsgierig naar de omgeving en wilt u dit zelf ervaren? 

 Boek dan  een kamer of boek het hele gastenverblijf.

 U kunt mij mailen via anita.dijkhuizen@live.nl

 U kunt mij ook bellen via 06-83694499